BM Suriye'deki krizi "kanser"e benzetti

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İtalya Başbakanı Guiseppe Conte ile Libya'daki krizi görüştü. Guterres Libya'daki durum için "kanser" benzetmesi yaptı.

Haberler NTV Haber 19.12.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 19.12.2019 - 10:40

Resmi temaslar için İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve İtalya Başbakanı Guiseppe Conte görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Conte, "Libya'daki durum bizi endişendiriyor" dedi. Siyasi çözümler için Birleşmiş Milletler'in rolünün önemini vurguladı.

BM Genel Sekreteri Guterres ise, Libya'da ateşkesin sağlanması gerektiğini belirtti.

"Siyasi süreç esas olandır" ifadelerini kullanan BM Genel Sekreteri Guterres birçok ülkenin silah ambargolarını ihlal etmesinden dolayı da hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız