BM'den Yemen çağrısı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Yemen'de insani yardım için çatışmalara ara verilmesinden memnuniyet duyduğunu bildirerek sürecin ihlal edilmemesini istedi.

Haberler Anadolu Ajansı 27.07.2015 - 10:34

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ban Ki-mun Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ülkeye insani yardım ulaştırılması amacıyla çatışmalara tek taraflı 5 günlük insani ara verme kararı
almalarından memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Tüm taraflara çatışmalardan kaçınmaları, yaşanabilecek küçük olaylara karşı da itidalli yaklaşarak gerginliği önlemeleri çağrısı yapan Ban, Yemen'deki tüm tarafların insani ara süresince askeri eylemlerini durdurması gerektiğini vurgulayarak, taraflara çatışmasızlıktan yararlanarak silah taşıma ve toprak elde etme gibi istismarlardan sakınmaları uyarısında bulundu.

İnsani yardımların tüm bölgelere engelsiz şekilde ulaştırılmasının sağlanmasını isteyen Ban, taraflardan uluslararası insancıl hukuk altındaki yükümlülüklerine uymalarını, BM ve diğer ilgili yardım kuruluşlarıyla ortak
çalışmalarını talep etti.

Yemen'de 12 Mayıs ve 10 Temmuz'da ilan edilen insani amaçlı ateşkeslere uyulmamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız