"Bölgedeki hapishanelerde binden fazla DAEŞ'li var"

Türkiye'nin Suriye'nin kuzey doğusuna operasyon düzenlediği bölgedeki hapishanelerde binden fazla DAEŞ’linin olduğu belirtiliyor.

Haberler NTV Haber 12.10.2019 - 04:30

Reuters haber ajansına konuşan iki Türk güvenlik yetkilisi, bölgedeki hapishanelerde yaklaşık bin 200- bin 500 DAEŞ’li olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. 

Bu konuda ellerinde resmi bir bilgi olmadığını söyleyen Türk yetkililer sahadaki kaynaklarına dayanarak yabancı DAEŞ’lilerin çoğunun Amerikalı, Fransız, Alman ve Belçikalı olduğunu vurguladı.

Yabancı teröristlerin serbest bırakılmayacağını vurgulayan ismi açıklanmayan iki Türk yetkili, bunların geldikleri ülkelere geri gönderilmesi için girişimlerde bulunulacağının altını çizdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız