Fransa'da "24 Nisan" kararnamesi yürürlükte

Fransa'da 24 Nisan'ı sözde "Ermeni soykırımın anma günü" ilan ettiğine dair kararname resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberler NTV Haber 11.04.2019 - 13:45

Kararname Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Başbakan Edouard Philippe'in imzalarını taşıyor. 3 maddelik kararnamede, Fransa'nın 2001 yılından bu yana "Ermeni soykırımını" resmen tanıdığı belirtilip, 24 Nisan'ın "1915 Ermeni soykırımını anma günü" ilan edildiği belirtildi.

Kararnamede, bu amaçla her yıl 24 Nisan'da Paris'te resmi tören düzenleneceği, diğer illerde ise kararın valiliklere bırakılacağı duyuruldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 24 Nisan'ın anma günü ilan edileceğini bu yılbaşında Fransa Ermeni Teşkilatları Koordinasyon Komitesi'nin yıllık gala yemeğinde yaptığı konuşmada duyurmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız