Trump Müslüman Kardeşleri terör listesine almak istiyor

Trump yönetimi, Müslüman Kardeşler hareketini terör listesine almak için bastırıyor. İddiayı Amerikan New York Times gazetesi gündeme getirdi.

Haberler NTV Haber 30.04.2019 - 16:54 Son Güncelleme : 30.04.2019 - 17:00

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi 9 Nisan'da Beyaz Saray'a gerçekleştirdiği ziyaretinde bu talebi başkan Donald Trump'a iletti.

Beyaz Saray'ın ulusal güvenlik kurumlarına ve diplomatik yetkililere bu konuda çalışma başlatması talimatı verdiği söyleniyor. Ancak Başkan Trump'in bu hamlesi yönetim içinde ciddi tartışmalar başlatmış durumda.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Dişişleri Bakanı Mike Pompeo, Müslüman Kardeşler örgütünün terör listesine alınmasına destek veriyor.

Savunma Bakanlığı Pentagon, ulusal güvenlik yetkilileri ve deneyimli diplomatlarsa olası sonuçlarından çekinerek böylesi bir adıma karşı çıkıyor.

Ortadoğu'da milyonlarca takipçisi olan Müslüman Kardeşlerin terör örgütü listesine alınmasının riskli olacağı uyarıları yapılıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız