Bulgaristan’da bir gazeteci öldürüldü

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da meydana gelen silahlı çatışmada gazeteci Bobi Tzankov'un öldürüldü.

Haberler Anadolu Ajansı 05.01.2010 - 15:54

Bulgaristan Ulusal Radyosu (BNR), kentin en kalabalık yerlerinden Adalet Sarayı önünde öğle saatlerinde 5 kişi arasında silahlı çatışma çıktığını belirtti. BNR, polisin bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri aldığını, kaçmayı başaran saldırganların yakalanması için operasyonlar düzenlendiğini duyurdu.

Haberde gazeteci Bobi Tzankov'un öldürüldüğü, Tzankov'un koruma görevlisi olduğu tahmin edilen iki kişinin yaralandığı söylendi.

Gazeteci Bobi Tzankov, Kasım ayında polise başvurarak mafyadan ölüm tehdidi aldığını bildirmişti.

Radyoda program sunuculuğu yapan Tzankov, uyuşturucu mafyasıyla ilişkileri konusunda yazdığı bir kitapta, yeraltı dünyasının eylemlerine bizzat tanık olduğunu iddia etmişti.

Daha önce de suikast girişimine hedef olan Tzankov, radyo program sunucusu olarak dinleyicilere verilen para ödüllerinden komisyon aldığı gerekçesiyle soruşturulmuş, delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız