Çipras'ın partisi SYRIZA bölündü

Yunanistan'da erken seçime gitme kararı alan Başbakan Aleksis Çipras'in partisi SYRIZA'dan ayrılan radikal sol eğilimli 25 milletvekili yeni bir parti kurduklarını açıkladı. SYRIZA'nın bölünmesi sonucu kurulan yeni partinin adı "Halk Birliği" olacak.

Haberler ntv.com.tr 21.08.2015 - 11:20

Yunanistan'da Başbakan Aleksis Çipras'ın erken seçim kararı alması sonrası SYRIZA içerisindeki radikal sol eğilimli milletvekilleri de harekete geçti.

Eski Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis'in liderliğini yaptığı radikal sol milletvekilleri SYRIZA'dan ayrıldıklarını açıkladı.

SYRIZA ile yollarını ayıran 25 milletvekili "Halk Birliği" adlı yeni bir parti kurdu. Partinin liderliğini de eski Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis yapacak.
Eski Energi Bakanı Lafazanis'le birlikte eski Maliye Bakanı Yannis Varufakis de, Euro Bölgesi ile yapılan üçüncü kurtarma paketine karşı çıkmıştı. 
Lafazanis, Başbakan Aleksis Çipras'ın Euro Bölgesi ülkeleri ve IMF ile yaptığı 86 milyar dolarlık üçüncü kurtarma paketine şiddetle karşı çıkmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız