Donald Trump’tan nükleer silah çıkışı

Donald Trump Twitter hesabından ABD’nin nükleer cephaneliğini “ciddi ölçüde geliştirmek ve artırmak” durumunda olduğu açıklamasında bulundu.

Haberler ntv.com.tr 22.12.2016 - 21:00 Son Güncelleme : 22.12.2016 - 21:11

Önümüzdeki ay göreve başlayacak olan ABD’nin yeni başkanı attığı tweette, dünyanın nükleer silahlar konusunda ortak olarak mantıklı bir noktaya geleceği zamana kadar ülkesinin nükleer silah gücünün artırılması gerektiğini söyledi.

Bu açıklama Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in ülkesinin askeri nükleer potansiyelini güçlendirmesi gerektiğini söylediği konuşmasından sadece saatler sonra geldi.

Trump'ın gün içerisinde Amerikan Hava Kuvvetleri'nin "Stratejik caydırıcılık ve nükleer entegrasyon" genel sekreteri Jack Weinstein ve beraberindeki komutanlarla askeri bütçeler konusunda bir görüşme yaptığı da ilan edildi.

Trump seçim döneminde de Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerin nükleer silahlara sahip olmasının ABD'nin müttefikliğine olan ihtiyaçlarını azaltacağını açıklayarak, nükleer silah gücünün artırılması gerektiğini iddia etmişti.

Uzmanlar Trump ve Putin'in karşılıklı yorumlarının ülkelerinin yeni bir nükleer yarışa girmesine sebebiyet verebileceği uyarısında bulunuyorlar.

ABD’nin 7 bin 100, Rusya’nın ise 7 bin 300 nükleer füzesinin olduğu tahmin ediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız