DSÖ'den 'corona virüs ivme kazanıyor' uyarısı

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, corona virüs salgının gittikçe ivme kazandığını belirterek, ''Kötü gidişi ancak saldırgan politikalarla değiştirebiliriz'' dedi.

Haberler NTV Haber 25.03.2020 - 14:12

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adranom Ghebreyesus corona virüs salgınına dair açıklamalarda bulundu.

Bildirilen ilk vakadan 100 bininci vakaya ulaşmanın 67 gün sürdüğüne dikkat çeken Ghebreyesus, ''ikinci 100 bin vakanın ise 11 gün sürdüğü görüldü'' dedi. 

Üçüncü 100 bine ise sadece 4 günde ulaşıldığını söyleyen Tedros Adranom Ghebreyesus, ''çaresiz seyirciler değiliz. Bu salgının yörüngesini değiştirebiliriz'' diyerek önlem alınması gerektiğini belirtti. İnsanlara evlerinde kalmalarını ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda da uyarıda bulunanGhebreyesus, kötü gidişin ancak saldırgan politikalarla değişebileceğini belirtti. 

Ghebreyesus, özellikle her şüpheli vakaya test yapılması ve doğrulanmış vakalarının karantinaya alınması gerektiğini hatırlattı.

VİDEO: CORONA VİRÜSÜ YENEN TÜRK ANLATTI 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız