Edward Snowden’a af çıkabilir

Eski ajan Edward Snowden’ın sızdırdığı belgelerle küresel casusluk sistemi ortaya çıkan ABD Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA), skandalı çözümlemek için af ilan edebilir.

Haberler 16.12.2013 - 08:11

NSA, Rusya’ya sığınan ve yazın başladığı belge sızdırma kampanyasına devam eden eski ajan Edward Snowden’ı ülkesine döndürebilmek için af ilan etmeyi planlıyor.

NSA yetkilileri, ülkesine dönmesi halinde vatan hainliği suçuyla yargılanabilecek Snowden’ı affederek, elinde bulundurduğu tüm belgelere el koymak istiyor. Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı, NSA’nın bu planına sıcak bakmıyor.

CBS News kanalına konuşan NSA yetkilisi Richard Ledgett, ‘af konusunun tartışılmaya devam ettiğini, neredeyse 6 aydır küresel alanda yağan tepkilere karşı koymaya uğraşan NSA’nın bu konuda kararsız olduğunu’ söyledi.

NSA’da çalışan en üst düzey sivil olan Ledgett, 60 Minutes programında yaptığı açıklamada, “Snowden’ın elinde kalan bilgilerin güvenli bir yere aktarılması ve bu konuda garanti verilmesi gerekiyor” dedi.

30 yaşındaki Snowden, Rusya’dan bir yıl süreli sığınma hakkı almıştı. Snowden, Rusya’ya bulunduğu sürede gizli belge açıklamaya devam etti.

ABD Adalet Bakanlığı, konu hakkında açıklama yapmadı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız