El Beşir: Allah önünde yargılanacağız

Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, Sudan'ın Darfur bölgesinde adaletin sağlanması konusunda Batılılara ihtiyaçları olmadığını söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 07.04.2009 - 21:18

Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, Çad sınırı yakınındaki Batı Sudan'ın Zalingei bölgesinde binlerce destekçisi önünde yaptığı konuşmada, "Aramızda adaletin nasıl sağlanacağını biliyoruz, sorunlarımızı nasıl çözeceğimizi biliyoruz. Aşiretlerin uzlaşması için bir komitemiz var. Uzlaşmanın ardından suçları araştıracağız, cinayet işleyenleri araştıracağız" dedi.

"Yargılamanın dünyada olmayacağını, kararın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) başsavcısı Luis Moreno-Ocampo ya da diğerleri tarafından verilmeyeceğini belirten Beşir, "Allah önünde yargılanacağız" diye konuştu.

Beşir, UCM tarafından, ülkenin batısındaki Darfur'da insanlık suçu işlemekle itham ediliyor.

Sudan Devlet Başkanı Beşir, UCM'nin hakkında tutuklama emri çıkardığı 4 marttan bu yana Darfur'u 3 kez ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız