Esad Suriyeli Kürtleri ikinci kez bombaladı

Suriye'de Esad rejimi bir dönem omuz omuza çarpıştığı PYD ile savaşıyor. Haseke kentinin PYD'nin kontrolündeki bölümü Suriye savaş uçaklarınca bir kez daha bombalandı. Hava saldırısı sonrası binlerce sivil kentten tahliye edildi.

Haberler NTV Haber 19.08.2016 - 17:26

Suriye'de Esad rejiminin PYD'nin kontrolündeki Haseke kentine hava saldırıları ve topçu atışlarında onlarca sivil hayatını kaybetti.

YPG sözcüsü, hava saldırısında onlarca kişinin hayatını kaybettiğini, binlerce sivilin de güvenli bölgelere tahliye edildiğini söyledi. Kürt yetkili, "Haseke şimdi gerçek savaşla yüzleşiyor" dedi.

Bölgedeki kaynaklar, Kürt grupların kentteki hükümet güçlerinin elinde bulunan bazı noktaları ele geçirdiğini aktardı.

Kentin bir bölümü Esad rejiminin, bir bölümü ise PYD'nin silahlı kolu YPG'nin kontrolünde bulunuyor.

Suriye'nin kuzeyindeki haseke'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ilk kez dün hava saldırısı gerçekleştirilmişti.

Suriye uçaklarının bombaladığı YPG güçleri saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklarını açıklamış, Esad yönetimi ise saldırılarla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız