Esad Suriyeli Kürtlerle masaya oturuyor

Suriye'de ülkenin kuzeydoğusunu kontrol eden Kürtlerle, Şam yönetimi arasında temaslar artıyor. Suriye sınırları içinde "özerklik" talep eden Kürtler Şam yönetimi ile "pazarlık" istiyor. Ancak uzmanlara göre, Şam'ın Kürtlerle masaya oturmak için acelesi yok.

Haberler NTV Haber 26.07.2018 - 15:57

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın haberine göre, Suriyeli Kürtlerle, Şam yönetimi arasındaki temaslarda devlet memurlarının işlerine iadesi ve Tabka barajının tamiri konuları görüşülüyor.

Ana unsurunu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri rejimin İdlib'e yönelik olası operasyonuna da "destek sinyali" veriyor.

Suriye Demokratik Güçleri'yle görüşme yolunu mayıs ayında Esad açmıştı. Ancak Esad yönetimi şimdilik tam anlamıyla masaya oturmaya yanaşmıyor. Uzmanlar, Esad'ın acelesı olmadığını söylüyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız