Filistin güzeli Hamas engeline takıldı

Ramallah'ta düzenlenmesi planlanan güzellik yarışması, Hamas'ın "ahlaki çöküntü yaratıyor" eleştirisinin ardından iptal edildi.

Haberler 25.12.2009 - 11:01

Filistin'de düzenlenmesi planlanan ilk geniş kapsamlı güzellik yarışması Hamas engeline takıldı.

Batı Şeria'da, Ramallah'ta yapılması planlanan güzellik yarışmasını Hamaslı yetkililer "ahlaki çöküntü yarattığı" gerekçesi ile eleştirdi. Ayrıca yarışmanın düzenlenmesi planlanan 27 Aralık tarihi de, İsrail'in Gazze Savaşı'nı başlatmasının birinci yıldönümüne denk geldiği için, eleştirilere neden oldu. Bu yüzden Filistin Yönetimi yarışmanın bilinmeyen bir tarihe ertelenmesine karar verdi.

Hamas yetkilileri, böyle bir organizasyona izin verdikleri için Filistin Yönetimini de suçladı. Ancak Ramallah yönetiminden bir sözcü, organizasyon firmasının Filistin Yönetimi'nden gerekli izinleri almadığını söyledi.

Ertelenen güzellik yarışmasında adaylar mayo giymeyecek ve 'münasip' kıyafetlerle podyuma çıkacaktı. Yarışmaya Gazze'den gelenler başvuramıyordu ve adayların çoğu İsrail'de yaşayan Filistinliler'den oluşuyordu. Bu yüzden yarışmanın gerçek anlamda Filistin güzelini seçemeyeceğini iddia edenler de olmuştu.

Yarışmayı düzenlenen organizasyon firmasından Salwa Yusuf ise, başlangıçta yarışmaya katılmayı düşünen birçok kişinin aile baskısı nedeniyle, bir kısmının da medyada yarışmanın "skandal" olarak nitelenmesi sebebiyle yarışmadan vazgeçtiğini söyledi. Yusuf, tüm kısıtlamalara rağmen yarışmayı ileri bir tarihte düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Filistin'de şu ana kadar yapılan tek güzellik yarışması, 1999'da gerçekleşti. Gazzeli bir kadının kazandığı yarışma katılımın az olduğu yerel bir olay niteliğindeydi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız