Fransa Rakka'yı öncelikli hedef yaptı

Cumhurbaşkanı Hollande başkanlığında toplanan Savunma Konseyi'nde, Rakka'nın DAEŞ'ten geri alınmasının Fransa için öncelikli ulusal güvenlik hedefi olduğu açıklandı.

Haberler Anadolu Ajansı 11.01.2017 - 16:07 Son Güncelleme : 11.01.2017 - 16:10

Fransa, Rakka'nın terör örgütü DAEŞ'ten en kısa sürede geri alınmasını ulusal güvenlik açısından öncelikli hedef olarak belirledi.

Cumhurbaşkanı François Hollande başkanlığında Elysee Sarayı'nda toplanan Savunma ve Ulusal Güvenlik Konseyi sonrası yapılan açıklamada, terör tehdidine karşı alınan önlemler ve Fransa dışında yürütülen askeri operasyonların ele alındığı belirtildi. Uluslararası koalisyon desteğiyle Irak ordusunun Musul'a ilerleyişinin memnuniyet verici olduğu belirtilen açıklamada, "Suriye'deki gelişmeler ve ulusal güvenliğimiz için öncelikli hedef olan Rakka'nın DAEŞ'ten en kısa zamanda geri alınması için yapılan hazırlıklar ele alındı." ifadelerine yer verildi.

Toplantıda ayrıca Afrika'da Sahel Bölgesi ve Mali'deki son gelişmelerin ele alındığı, Bamako'da 13-14 Ocak'ta yapılacak Fransa-Afrika Zirvesi'ne dair hazırlıkların da gözden geçirildiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Hollande geçen hafta Irak ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Musul'un DAEŞ'ten geri alınmasının yaz aylarından önce gerçekleşeceğini söylemişti. Hollande burada yaptığı konuşmada, Musul'un alınmasından sonraki ilk hedefin ise Rakka olacağını belirtmiş ve Fransa'nın uluslararası koalisyon çerçevesinde Suriye'de olduğu gibi Irak'ta da operasyonlara katıldığının altını çizmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız