Gazze'ye bu gıdalar artık girebilecek

İsrail Gazze'ye karşı ambargosunu biraz hafifleterek, bazı gıdaların Gazze'ye girişine izin verdi.

Haberler Reuters 24.03.2009 - 10:24

İsrail, bazı gıdaların Gazze Şeridi'ne girişine getirdikleri sınırlamayı kaldırma kararı aldı.

İsrail, keyfi olarak aralarında peynir, reçel, makarna ve nohutun da bulunduğu pek çok gıda maddesinin Gazze'ye girişini engelliyordu ve bu kararına dair bir gerekçe de sunmuyordu.

Avrupa Birliği ve Washington'dan gelen tepkiler üzerine İsrail Başbakanı Ehud Olmert, kısıtlamayı kaldıracaklarını ve makarna ile peynir gibi gıdaların girişi üzerindeki kısıtlamaların kalkacağını söyledi.

Ancak görevini bırakmaya hazırlanan Olmert'in bu kararına sınırları kontrol altında tutan İsrail ordusunun uyup uymayacağı merak konusu.

Olmert kısa bir süre sonra koltuğunu Hamas'a karşı daha sert bir tutum takınan Benyamin Netanyahu'ya devredecek.

İsrail, çikolata, sigara gibi lüks tüketim mallarının yanı sıra sabun, diş macunu ve tuvalet kağıdı gibi temel ihtiyaç maddelerinin de Gazze'ye girişini de kısıtlıyor. Olmert'in aldığı yeni karar ile bu maddelerin Gazze'ye girişinde de bir değişiklik olup olmayacağı bilinmiyor.

İsrail, Gazze'nin yeniden inşasında kullanılabilecek çimento ve çelik gibi maddelerin de bölgeye girişini engelliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız