Hindistan Rusya'dan nükleer denizaltı kiralıyor

Hindistan'ın Rusya ile yeni bir nükleer denizaltı kiralamak için anlaşmaya vardığı bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 08.03.2019 - 12:43

Kaynak: Wikipedia
NavyRecognation'ın haberine göre, Hindistan ile Rusya, Yeni Delhi'nin üçüncü nükleer saldırı denizaltısını kiralaması için 3 milyar dolara anlaştı.

"Chakra III" adı verilecek denizaltının, en erken 2025'te Hindistan sularında olması ve en az 10 yıl Hindistan donanmasına hizmet etmesi öngörülüyor.

Akula sınıfı Rus denizaltısının, Hint sistemlerine uyumlu olacağı ifade edilirken, Hindistan ile Rusya arasında gelecek yıl kontratı sona erecek "Chakra II"nin kira süresinin uzatılması için görüşmeler yapıldığı da kaydedildi.

"Chakra III"ün 530 metre derinliğe inebileceği, 30 deniz mili hızla dalış yapabileceği ve 73 kişilik mürettebat taşıyabileceği belirtildi.

Denizaltının ayrıca Rus yapımı Tip 65 ve Tip 53 torpidolarını ateşlemek için dört 650 milimetrelik ve dört 533 milimetrelik fırlatma düzeneği bulunuyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız