Irak Dışişleri Bakanı: Iraklı DAEŞ'lileri biz yargılayacağız

Irak Dışişleri Bakanı Hekim Fransa Dışişleri Bakanı Drian ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Hekim, ''Suriye'deki Irak asıllı DAEŞ'lileri Suriye'den alıp burada (Irak'ta) yargılayacağız." dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 17.10.2019 - 12:13

Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el-Hekim, Suriye'deki Irak asıllı DAEŞ'lıları aileleriyle alıp ülkesinde yargılayacaklarını bildirdi.

Hekim, Bağdat'taki Dışişleri Bakanlığında Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Suriye'deki DAEŞ'lıların sayısının oldukça yüksek olduğuna işaret eden Hekim, "Suriye'de 71 farklı ülkeden DAEŞ'lı bulunuyor." diye konuştu.

Hekim, Suriye'deki Irak uyruklu DAEŞ'lıların durumuna ilişkin de "Suriye'deki Irak asıllı DEAŞ'lıları aileleriyle birlikte Suriye'den alıp burada (Irak'ta) yargılayacağız." dedi.

ABD ve İran arasındaki gerginliğe de değinen Hekim, bölgedeki gerginliğin azaltılması ve Hürmüz Boğazı'ndaki ticaretin güvenliği için uluslararası çabanın olduğunu söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da Irak'ın DEAŞ'a karşı sınır güvenliğinin korunmasına önem verdiklerini belirterek, "Suriye'de hapishanelerde bulunan DAEŞ'lıların Irak ve Suriye'de tekrar ortaya çıkabileceği uyarısında bulunuyoruz." dedi.

VİDEO: ABD'NİN DAEŞ VURGUSU NE ANLAMA GELİYOR?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız