Irak'ta yeni hükümet pazar günü açıklanacak

Irak'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Allavi, kabinesini pazar günü açıklayacak.

Haberler Anadolu Ajansı 13.02.2020 - 10:50

Muhammed Tevfik Allavi (solda) Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'le birlikteyken

Irak’ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Muhammed Tevfik Allavi’nin 16 Şubat Pazar günü kabine listesini açıklayacağı bildirildi.

Allavi’nin çalışma ekibinde yer alan Türkmen Milletvekili Muhammed Halidi, yaptığı basın açıklamasında, Allavi’nin kabinesini oluşturduğunu ifade etti.

Halidi, listenin pazar günü ilan edileceğini belirterek, Allavi'nin ayrıca kabinenin oylanması için meclise olağanüstü oturum çağrısı yapacağını kaydetti.

Irak’ta 1 Ekim 2019'da başlayan ve halihazırda devam eden sokak gösterileri nedeniyle Adil Abdulmehdi Başbakanlıktan istifa etmiş, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih de yeni hükümeti kurma görevini Muhammed Tevfik Allavi’ye vermişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız