Irak'taki 24 ölüyü El Kaide üstlendi

Usame Bin Ladin'in öldürülmesinden 4 gün sonra düzenlenen ve 24 polisin öldüğü saldırıyla ilgili ABD merkezli bir açıklama geldi.

Haberler Anadolu Ajansı 09.05.2011 - 21:33

El Kaide'nin Irak kolu Irak İslam Devleti, Bağdat'ın güneyindeki Hille'de perşembe günü bir polis karakoluna düzenlenen ve 24 polis memurunun öldüğü intihar saldırısını üstlendi.

Bilgiyi, ABD'nin köktendinci internet sitelerini izleyen merkezi SITE duyurdu.

SITE'ye göre, cihatçı forumlardan birinde yayınlanan açıklamada, El Kaide'ye bağlı Irak İslam Devleti'nin Hille kentinde 5 Mayıs'ta düzenlenen bombalı intihar saldırısının sorumluluğunu üstlendiği belirtildi.

Hastane kaynakları, Bağdat'ın 95 km güneyindeki Hille'de bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında, 7'si komutan 24 polisin öldüğü, 72'sinin de yaralandığını açıklamışlardı.

Irak'ta Mart sonundan beri girişilen bu en kanlı saldırı, El Kaide'nin kurucusu Usame bin Ladin'in Amerikan komandoları tarafından Pakistan'da öldürülüşünden 4 gün sonra meydana geldi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız