İran 70 kilogram uranyum üretti

İran, yaklaşık 70 kilogram yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş uranyum elde etti.

Haberler Anadolu Ajansı 17.10.2011 - 12:26

Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi bir toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, nükleer enerji faaliyetlerinin program dahilinde sürdüğünü söyledi.

Salihi, uranyum zenginleştirme çalışmalarıyla ilgili olarak da ''Bir ay önceki verilere göre yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş yaklaşık 70 kilogram uranyum ürettik'' ifadesini kullandı.

İran, 9 Şubat 2010'da uranyumu yüzde 20 zenginleştirme işleminin başlatıldığını açıklamıştı.

BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ve Almanya'dan oluşan 5 artı 1 ülkeleriyle İran arasında uranyum takasına ilişkin görüş ayrılıklarının giderilememesi üzerine Tahran yönetimi, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'na (UAEK) mektup göndererek, zenginleştirme işlemini kendisinin yapacağını ilan etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız