"İspanya'da can kaybı açıklanandan yüzde 60 daha fazla"

'El Pais' gazetesi, bölgesel istatistiklerle birlikte şüpheli ölümleri de hesaba katınca 45 bine yakın kişinin corona virüs nedeniyle hayatını kaybetmiş olabileceğini yazdı.

Haberler Reuters, NTV Haber 27.07.2020 - 04:27 Son Güncelleme : 27.07.2020 - 04:51

İspanyol basını ülkedeki corona virüs kaynaklı ölümlerin, resmi kayıtlardakinden yüzde 60 daha fazla olabileceğini iddia etti.

'El Pais' gazetesi iddiayı Ulusal Epidemiyoloji Merkezi ve Ulusal İstatistik Merkezi’nin verilerini karşılaştırarak elde ettiği bilgilere dayandırdı. 

Gazete bölgesel istatistiklerle birlikte şüpheli ölümleri de hesaba katınca 45 bine yakın kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybetmiş olabileceğini iddia etti.

İspanya Sağlık Bakanlığı'ndan iddiayla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. İspanya'da virüs nedeniyle yaşanan can kaybı 28 binin üzerinde.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız