İspanya'da DHKP-C üyesi yakalandı

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan terör örgütü DHKP-C üyesi Bahar Kimyongür, İspanya'nın Cordoba bölgesinde yakalandı.

Haberler NTV Haber 19.06.2013 - 11:31

İspanya polisinin 17 Haziran'da gözaltına alarak sorguladığı Bahar Kimyongür bugün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılacak.

Uzun süre Belçika'da DHKP-C'nin sözcülüğünü üstlenen Kimyongür, Özdemir Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal dahil örgütün 10 üyesiyle Belçika'da işledikleri suçlar nedeniyle 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Brüksel Temyiz Mahkemesi tarafından 2009 ylında beraat ettirilen Bahar Kimyongür, bir dönem de Hollanda'da tutuklanmış ve 2 ay cezaevinde kalmıştı.

Avrupa Birliği’nin terörist örgütler listesinde bulunan DHKP-C’nin Belçika’daki önde gelen isimleri arasında yer alan Kimyongür, 2006’da bir konser izlemek için gittiği Hollanda’da tutuklanıp cezaevine gönderilmiş ancak Türkiye’nin iade talebi geri çevrilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız