Japonya da Avrupa'ya gidecekleri uyardı

ABD'nin ardından Japonya da, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarını ve Avrupa'ya seyahat etmeyi planlayanları terör saldırılarına karşı uyardı.

Haberler 04.10.2010 - 15:37

Japonya hükümeti, Avrupa'da yaşayan ve Avrupa'ya seyahat eden vatandaşlarını, El Kaide ve diğer grupların muhtemel terör saldırılarına karşı uyardı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan seyahat uyarısında, Japon vatandaşlarından, toplu taşıma araçlarını kullanırken ve popüler turistik bölgeleri ziyaret ederken dikkatli olmaları istendi.

ABD ve İngiltere de vatandaşlarını Avrupa'da yaşanabilecek terör saldırıları konusunda uyarmıştı.

Japonya Dışişleri Bakanlığından adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ülkesinin seyahat uyarısını "alışılmadık" olarak değerlendirdi.

Washington'daki yetkililer seyahat uyarılarının şu an alınan belli bir istihbarattan ötürü olmadığını, kararın nedeninin biriken bazı bilgilerin böyle bir tehlikeye işaret etmesi olduğunu söyledi.

HEDEFTE HAVAALANLARI VAR
ABC kanalında yayınlanan bir haberde ise olası terör hedeflerinin Avrupa'nın beş büyük havaalanı olduğu söylendi.

Adı açıklanmayan yetkililere dayandırılan haberde, küçük terörist grupların komando teknikleri ile havaalanlarına saldırılacağına inandığı belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız