Jirionvski: Japonları Sibirya’ya getirelim

Rusya'da parlamentonun alt kanadı Duma'nın Başkan Yardımcısı Vladimir Jirinovski, deprem riski dolayısıyla Japon halkını Sibirya'daki geniş ve boş arazilere yerleştirme teklifinde bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 14.03.2011 - 07:41

Tuhaf açıklamalarıyla tanınan Duma'nın Başkan Yardımcısı olan Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, 8.9 büyüklüğündeki deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya sakinlerinin ''hayatta kalmak istiyorlarsa bu toprakları terk etmeleri gerektiğini'' söyledi.

Japon halkının Sibirya’ya getirilmesini isteyen Jirinovski, ''Japonya'daki son olayların ardından Japonlara Rus topraklarına nakil meselesinin istişarelerine başlanmasını teklif etmeyi öneriyoruz. Japon ulusunun yakın bir gelecekte yok olması tehdidi mevcut'' ifadesini kullandı.

Jirinovski, ''Adaları paylaşmak söz konusu değil, bir insani felaketin engellenmesini öneriyoruz. Gitsinler o yerlere inşa etsinler, yerleşsinler, sıkılmazlar ve Rusya böylesine çalışkan bir halkı ağırlamakla kazançlı çıkar'' dedi.

Rusya ile Japonya arasında Kuril adaları yüzünden toprak anlaşmazlığı yaşanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız