Kaddafi’nin bağışı nedeniyle istifa etti

‘London School of Economics’in rektörü, üniversitesinin Kaddafi’nin oğlundan fon aldığının ortaya çıkması nedeniyle istifa etti.

Haberler Anadolu Ajansı 07.03.2011 - 11:40

Dünyanın en saygın üniversitelerinden ‘London School of Economics’in (LSE) Rektörü Howard Davies, üniversitenin, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlundan araştırma fonu kabul etme kararı yüzünden istifa etti.

‘London School of Economics and Political Science’ın rektörü Davies, Kaddafi'yle bağlantıları nedeniyle üniversitenin saygınlığının zarar gördüğünü fark etmesi üzerine istifa ettiğini açıkladı.

Üniversitenin, eski öğrencisi Seyfülislam Kaddafi'nin vakfından 2009 yılında 488 bin dolar kabul ettiği belirtildi. Davies, yaptığı yazılı açıklamada, yardımı kabul etme kararının ''geri teptiğini'' ifade etti.

Howard Davies, mali kurumlarını nasıl modernize edebileceği konusunda tavsiyeler vermek için Libya'ya yaptığı ziyaretten pişmanlık duyduğunu da kaydetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız