Kızılhaç başkanı Hamas lideri Haniye ile Katar'da bir araya geldi

Katar'da Hamas lideri İsmail Haniye ile bir araya Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Mirjana Spoljaric, "herhangi bir anlaşmanın insani yönlerinin uygulanmasını kolaylaştırmaya hazır olduğunu" söyledi.

Haberler ntv.com.tr 11.03.2024 - 10:10

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Mirjana Spoljaric, dün Katar'da Hamas'ın siyasi büro şefi İsmail Haniye ile bir araya geldi.

Kızılhaç, Spoljaric'in ziyaret sırasında Katar hükümetinden yetkililerle ayrı ayrı görüştüğünü ve müzakerelerde yer almamakla birlikte "herhangi bir anlaşmanın insani yönlerinin uygulanmasını kolaylaştırmaya" hazır olduğunu belirtti.

Açıklamada, "Başkan Spoljaric'in ziyareti, Kızılhaç'ın uluslararası insani hukuka saygıyı arttırmak ve Gazze ve İsrail'deki insanların insani acılarını dindirmek için çatışmanın tüm taraflarıyla ve bölgedeki ve ötesindeki uluslararası toplumun diğer üyeleriyle yaptığı doğrudan görüşmelerin bir parçasıdır" denildi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız