KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Azerbaycan ile bağlarımızı her alanda geliştireceğiz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ülkesinin Azerbaycan ile bağlarını her alanda geliştireceğini söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 12.10.2023 - 10:04

Tatar, Kıbrıs Türk Tanıtım Günü etkinliğine katılmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye hareket etmeden önce Lefkoşa Ercan Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan'a ilk defa gideceklerini belirterek, iki ülke arasında karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesinin önemine işaret etti.

KKTC olarak dünya ile kurdukları ilişkilerde Rumların engellemeleri ile karşılaştıklarını hatırlatan Tatar, "Azerbaycan ile bağlarımızı her alanda geliştireceğiz. Azerbaycan’la bağlarımızı eğitim, kültür ve ekonomik anlamda geliştirmeye gidiyoruz. KKTC bayrağını Azerbaycan'da dalgalandıracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan'a aralarında iş insanları, turizmciler, üniversite temsilcileri ve yatırımcıların bulunduğu 200 kişilik bir heyetle gittiklerini kaydederek, ziyaretlerinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Basın toplantısının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan Ünal Üstel ve beraberlerindeki heyeti taşıyan uçak, Lefkoşa'dan Bakü'ye hareket etti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız