KKTC seçimlerinde bir ilk yaşanacak

KKTC'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk kez aynı partiden iki farklı aday yarışacak.

Haberler NTV Haber 12.03.2010 - 11:40

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gelecek ay yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin, ülke tarihinde bir ilke sahne olması bekleniyor. Çünkü cumhurbaşkanlığı için ilk defa aynı partiden 2 kişi aday oluyor.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la birlikte, Başbakan Derviş Eroğlu daha önce aday olduklarını açıklamıştı. Şimdi de Eroğlu'nun, genel başkanı olduğu Ulusal Birlik Partisi'nden, Lefkoşa milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu aday olacağını açıkladı.

Böylece, KKTC siyasi tarihinde ilk kez bir partiden iki cumhurbaşkanı adayı çıkmış oldu.

Ertuğruloğlu, kararını Başbakan Eroğlu ile 45 dakika süren görüşmenin ardından açıkladı. Görüşmenin ayrıntıları ise Eroğlu verdi.

Ertuğruloğlu'nun, kendisi Cumhurbaşkanı seçilirse Başbakan olmak için yazılı taahhüt istediğini söyleyen Eroğlu, bunu kabul etmediğini söyledi.

Kamuoyu yoklamaları, 18 Nisan'da gerçekleşecek seçim öncesinde Başbakan Derviş Eroğlu’nun önde olduğunu gösteriyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız