Körfez'de tansiyon yüksek

ABD savaş gemisinin, Birleşik Arap Emirlikleri sahillerinde bir tekneye ateş açması sonucu bir kişi öldü, üç kişi yaralandı.

Haberler Anadolu Ajansı 16.07.2012 - 21:02

ABD savaş gemisinin Birleşik Arap Emirlikleri sahillerinin açığında bir tekneye ateş açması sonucu bir kişi öldü, üç kişi yaralandı.

İran’ın karasuları yakınlarında meydana gelen olayda ABD’nin tehdit olarak algılayıp ateş açmış olabileceği belirtiliyor.

Daha sonra Dubai’de balıkçıların kullandığı bir limana çekilen beyaz gövdeli teknenin 9 metre uzunluğunda dışarıdan üç motorlu sivil bir tekne olduğu öğrenildi.

ABD UÇAK GEMİSİNİ PLANLANANDAN ÖNCE GÖNDERECEK
Öte yandan ABD, Ortadoğu'ya göndereceği uçak gemisini planlanandan erken gönderme kararı aldı.

ABD Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri George Little, “USS John C. Stennis” gemisinin, Ortadoğu'dan dönecek geminin yerine yaz sonunda yollanacağını belirtti.

Little, yeni geminin planlanandan önce gitmesinin İran'la sorunlar ya da Suriye'deki olaylara karşılık olup olmadığına ilişkin bir soruya ise bunun "bir belirli bir ülke ya da tehditle ilgili olmadığı" karşılığını verdi.

Bölgede halihazırda iki uçak gemisi bulunuyor, ancak birinin USS John C. Stennis gemisi ulaşmadan dönmesi öngörülüyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız