Kosova'ya olur, KKTC'ye olmaz

Almanya Dışişleri Bakanı, Kosova'nın bağımsızlığının Uluslararası Adalet Divanı tarafından tanınması gibi bir durumun KKTC için mümkün olmayacağını söyledi.

Haberler NTV Haber 23.07.2010 - 14:45

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Uluslararası Adalet Divanı'nın Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan kararının Kıbrıs gibi başka bölgelere uygulanamayacağını iddia etti.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde temaslarda bulunan Westerwelle, Uluslararası Adalet Divanı'nın Kosova'nın bağımsızlık ilanın meşru olduğu yönündeki kararını değerlendirdi.

Alman Dışişleri Bakanı bu kararın dünyadaki başka hiçbir vakayla ilgisi olmadığını ve Kıbrıs gibi bölgelerde uygulanamayacağını öne sürdü.

Uluslararası Adalet Divanı kararının Kosova gibi benzer şekilde tek yanlı bağımsızlık ilan eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Karabağ, Abhazya ve Güney Osetya'ya örnek teşkil edeceği yorumları yapılıyor.

Almanya Kosova'yı tanırken, KKTC için emsal teşkil etmesinden endişe eden Rum Kesimi tanımıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız