Kuveyt'te hükümet istifa etti

Kuveyt hükümetinin ülkede düzenlenen iktidar karşıtı protesto gösterileri ve muhalefetin baskısı sonucu istifa ettiği bildirildi. Ülkede erken seçime gidilmesi bekleniyor.

Haberler 28.11.2011 - 14:33

Kuveyt'te yönetim karşıtı protestocular ve muhalefet, bir süredir hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan Başbakan'ın istifasını istiyordu. Artan baskılara dayanamayan hükümet, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah'a istifasını sundu. Emir'in istifayı kabul edip etmeyeceği  henüz bilinmiyor. İstifanın kabulü halinde ülke parlamentosunun feshedilmesi ve erken seçime gidilmesi bekleniyor.

El Vatan gazetesi Kuveyt Emiri'nin, yolsuzluk iddiaları nedeniyle hükümetin parçalanmasını önlemeye çalışmak için bugün kabinenin olağanüstü toplantısına katılmayı planladığını yazmıştı.

PARLAMENTO İŞGAL EDİLMİŞTİ
Kuveytli protestocular bu ayın ortalarında, bir kararnameyle yetkililerin, devlet fonlarını yurt dışındaki bankalara transfer ettiği söylentileri üzerine kısa süre parlamentoyu işgal etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız