Macaristan'da AP milletvekiline casusluk davası

Macaristan'da Avrupa Parlamentosu Milletvekili Kovacs hakkında Rusya adına casusluk ve kamuyu zarara uğratmak suçlamalarıyla dava açıldı.

Haberler NTV Haber 07.12.2017 - 10:12

Macaristan'da Rusya adına casusluk yaptığı iddia edilen Avrupa Parlementosu Milletvekili Bela Kovacs hakkında dava açıldı.

Bela Kovacs kamu bütçesini zarara uğratmak ve kamu güvenine karşı suç işlemekle itham ediliyor. Başsavcı İmre Kerestes, Kovacs'ın Avrupa Birliği kurumları aleyhine casusluk yaptığını ve yolsuzluk yaparak kamu bütçesini ciddi zarara uğrattığını öne sürdü.

Avrupa Parlamentosu Kovacs'ın casusluk yaptığı iddiaları üzerine ve Macaristan Başsavcılığı'nın talebiyle Kovacs'ın dokunulmazlığını 2015'te kaldırmıştı. Kovacs halen aşırı sağcı Jobbik partisi üyesi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız