Malezya'da toplu mezar bulundu

Malezya'da insan kaçakçılarının Arakanlı Müslümanlar ile Bangladeşli kaçak göçmenleri tuttuğu 17 gizli kampın etrafından toplu mezarlar bulundu.

Haberler ntv.com.tr 24.05.2015 - 16:14

Malezya İçişleri Bakanı Zahid Hamidi, Tayland sınırına yakın Padang Besar kentinde insan kaçakçılarına ait 17 gizli kamp ve bu kampların yakınlarında toplu mezarlar bulunduğunu açıkladı.

Toplu mezarlarda kaç ceset olduğunu henüz bilmediklerini söyleyen Malezya İçişleri Bakanı Zahid Hamidi, emniyetin cesetlerin kimlere ait olduğunu tespit etmeye çalıştığını belirtti.

Yerel basına göre, mezarlarda yaklaşık 100 kadar Arakanlı Müslümanın gömülü olduğu belirtiliyor.

Tayland polisi bu ay ormanlık bölgede göçmenlerin tutulduğu mülteci kampları tespit etmişti.

Yapılan incelemelerde Arakanlı Müslümanlar ve Bangladeşlilere ait olduğu düşünülen çok sayıda toplu mezarın olduğu ifade ediliyor.

BM, Güneydoğu Asya'da denizde terk edilmiş teknelerde hala yaklaşık 2 bin Arakanlı Müslüman ve Bangladeşli göçmen bulunduğunu açıkladı. Endonezya ve Malezya yaklaşık 4 bin kaçak göçmeni denizden kurtardı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız