Manchester saldırganıyla ilgili MI5'te iç soruşturma

İngiltere'nin Manchester kentini kana bulayan terör saldırısında soruşturma sürüyor. İngiliz polisi, Sussex kentinde intihar saldırısıyla ilgili bir kişiyi daha gözaltına aldı. MI5 de Abedi soruşturmasıyla ilgili iç soruşturma başlattı.

Haberler NTV Haber 29.05.2017 - 12:09 Son Güncelleme : 29.05.2017 - 12:10

İngiltere'nin Sussex kentinde 23 yaşındaki şüphelinin gözaltına alınmasıyla saldırıdan bu yana gözaltına alınanların sayısı 6'ya yükseldi. Bu kişilerden ikisi serbest bırakıldı. 14'ünün sorgusu sürüyor.

Saldırının ardından intihar bombacısı Salman Ebedi'nin terörle bağlantısının istihbarat birimlerince bilindiği ortaya çıkmıştı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Salman Abedi'nin aşırı görüşleri nedeniyle İngiliz iç istihbarat servisi MI5'ın en az üç kez uyarıldığını duyurdu.

MI5'da konuyla ilgili iç soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturmada istihbarat biriminin Abedi ile ilgili ihbarları nasıl değerlendirdiği ve bombacıyı nasıl gözünden kaçırdığı incelenecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız