Merkel'den İncirlik açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, "Askerlerin çekilmesi sonrası ilişkiler sürmeli" dedi.

Haberler NTV Haber 07.06.2017 - 15:26 Son Güncelleme : 07.06.2017 - 15:32

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik'ten Alman askerlerinin çekilmesinden sonra Ankara ile diyaloğa devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz saatlerde Almanya Başbakanı Angela Merkel başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında İncirlik’te bulunan askerlerinin durumunu ele almış, toplantı sonrası Alman askerlerinin İncirlik Üssü'nden çekilme planı onaylanmıştı. 

Savunma Bakanı Ursula von der Leyen toplantının ardından yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulunun Tornado keşif uçakları ve bir yakıt ikmal uçağının da yer aldığı yaklaşık 260 kişilik Alman askeri birliğinin İncirlik’ten Ürdün’e taşınması önerisini kabul ettiğini belirtmişti. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız