NATO tankerleri yine ateşe verildi

Pakistan'da Taliban yine NATO tankerlerine saldırdı. 20 tanker ateşe verildi, 1 kişi hayatını kaybetti.

Haberler Anadolu Ajansı 06.10.2010 - 12:39

Pakistan'ın güneydoğusundaki Ketta kenti yakınlarında Afganistan'daki ABD ve NATO güçlerine yakıt taşıyan en az 20 tankerin ateşe verildiği, bir kişinin öldüğü bildirildi.

Ketta polisinden Hamid Navaz, silahlı kişilerin park halindeki araçları ateşe verdiğini ve olay yerinden kaçmayı başardıklarını söyledi. Polis, saldırı sonucunda park alanında görevli bir kişinin de öldüğünü belirtti.

Bu arada, yerel bir ajansı telefonla arayan Pakistan Taliban Örgütü (TTP) Sözcüsü Azam Tarık, saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini bildirdi.

Saldırının, Afganistan'daki ABD ve NATO kuvvetlerinin Pakistan topraklarına yaptığı saldırılara misilleme olduğunu belirten sözcü, bundan sonra da Pakistan'daki NATO araçlarına daha büyük saldırı düzenleneceği tehdidini yineledi.

Pakistan'da son 5 gün içinde NATO'ya ikmal sağlayan araçlara düzenlenen saldırılarda 70'den fazla yakıt tankeri ve TIR ateşe verildi, bu saldırıların tamamını TTP üstlendi.

Afganistan'da 160 binden fazla askeri bulunan ABD ve NATO birliklerine ikmalin yüzde 80'i Pakistan üzerinden sağlanıyor. NATO'nun Pakistan rotası birçok tehlike ve riske rağmen düşük maliyet ve diğer yollara göre nispeten güvenli olması nedeniyle tercih ediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız