OHAL’in kalkması yetmedi

Suriye'de olağanüstü hal yasalarının feshedilmesi tepkileri dindirmedi. Pek çok kent protesto gösterilerine sahne oldu.

Haberler NTV Haber 20.04.2011 - 16:54

Olağanüstü hali kaldıran yasanın devlet başkanı Beşşar Esad'ın imzası ardından yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Ancak bu karara rağmen, Suriye'nin pek çok kentinde göstericiler sokağa döküldü. Protestocular, "özgürlük" istedi ve yönetim karşıtı sloganlar attı.

Göstericilerin ana taleplerinden biri olmasına karşın, olağanüstü halin kaldırılması giderek büyüyen protesto dalgasını durdurmaya yetmeyecek gibi gözüküyor. Buna başka ekonomik ve siyasi reformların eşlik etmesi gerektiği dile getiriliyor.

Yönetimse olağanüstü hali kaldırıp Banyas kenti emniyet müdürünü görevden alarak tepkileri dindirmeye çalışırken diğer yandan da muhalifleri gözaltına almaya devam ediyor.

Bir ayı geride bırakan eylemlerde şimdiye kadar 200 kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız