Pakistan’da çifte saldırı: 13 ölü

Lahor ve Karaçi’de düenlenen saldırılard Şiiler hedef alındı.

Haberler Anadolu Ajansı 25.01.2011 - 17:01

Pakistan'ın Lahor kentinde Şii azınlığın katıldığı bir dini geçit töreni sırasında düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, en az 50 kişi yaralandı. Lahor emniyetinden Aslam Tarin, saldırının geçit töreni yakınında bir intihar komandosu tarafından düzenlendiğini söyledi.

Lahor polis şefi, Imam Hüseyin'in ölümü dolayısıyla tutulan 40 günlük yas döneminin sonunda düzenlenen Şiilere yönelik intihar saldırısını, 13 yaşındaki bir gencin yaptığını söyledi. Polis şefi, gencin üzerindeki bombaları, polis kontrolü sırasında patlattığını bildirdi.

İkinci saldırı da Karaçi kentinde düzenlendi. Polisin bir motorsiklet üzerine yerleştirilen bombayla düzenlendiğini açıkladığı saldırıda çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız