Papa Arapça duaya başladı

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus ilk kez Arapça dua etti.

Haberler 11.10.2012 - 10:36

Katolik aleminin merkezi Vatikan’da artık Arapça sesleri de yükseliyor.

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus ilk kez Arapça dua etti.

Çarşamba günleri Aziz Peter (St. Pietro) Meydanı’nda, Papa 16. Benediktus’un yönetiminde düzenlenen ayinde, 11 dilin ardından Arapça da resmi hitap dili olarak kullanılmaya başlandı.

Bir rahip tarafından konuşmasının özeti Arapça olarak okunan Papa, daha sonra yine aynı dilde, “Papa tüm Arapça konuşanlar için dua eder. Tanrı hepinizi korusun” sözleriyle kısa bir selamlamada bulundu.

Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, bu yeni uygulamanın, Papa’nın geçen ay Lübnan’a gerçekleştirdiği ziyaretin devamı niteliğinde olduğunu vurgulayarak, “Papa böylece, Ortadoğu'daki Hıristiyanlara olan ilgisinin devam ettiğini ve o bölgede barışın sağlanması adına dua etmenin gerekliliğini herkese hatırlatmış oldu” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız