Paris saldırganının gizemli mektubu

Fransa'da Liberation gazetesinin merkezi ile bir bankaya saldırmakla suçlanan Abdulhakim Dekar'ın intihar girişiminde bulunmadan önce iki mektup yazdığı ortaya çıktı. İlk mektubunda son dileklerini yazan zanlı, ikinci mektubunda medyayı suçladı.

Haberler 21.11.2013 - 17:26

Paris Cumhuriyet Başsavcı Francois Molins, düzenlediği basın toplantısında, Dekar'ın Paris banliyölerinden Bois-Colombes'daki bir otoparkta bir aracın içinde yarı baygın şekilde yakalandığı sırada araçta mektup bulunduğunu açıkladı.

Başsavcı Molins, mektubunda ölmeden önceki son isteklerini yazan Dekar'ın, yaşadığı eve de bir mektup bıraktığını söyledi.

Dekar'ın, ikinci mektupta, "faşist bir komploya" kurban gittiğini yazdığı ve medyayı manipülasyon yapmakla suçladığı belirtildi.

Polise teslim edilen mektupta, kapitalist düzene de eleştiriler getiren Dekar'ın Libya ve Suriye'de yaşananlarla ilgili görüşlerini de kaleme aldığı ifade edildi.

Abdulhakim Dekar, 1994'te üçü polis dört kişinin ölümüyle sonuçlanan ve kamuoyunda Rey-Mauphin adıyla bilinen olayda, Audry Maupin ve Florence Rey'le işbirliği yapmaktan 1998'de 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Daha önce Cezayir ordusunda görev yapan Dekar, hakkındaki suçlamaları reddederek, Cezayir gizli servisi adına çalıştığını iddia etmişti.

Fransız Liberation gazetesinin haber merkezine Pazartesi sabahı düzenlenen silahlı saldırıda bir foto muhabiri ağır yaralanmıştı. Bu saldırıdan birkaç saat sonra Defense bölgesindeki Fransız bankası Societe Generale önünde de ateş açılmıştı.

Polis, gazete ile bankaya saldırı düzenleyen, ayrıca geçen hafta Fransız televizyon kanalı BFMTV'ye girerek çalışanları tehdit eden saldırganı yakalamak için seferber olmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız