Pentagon hedef alınan El-Kaide liderinin ismini açıkladı

Suriye'de dün hava saldırısı sonucu vurulan El-Kaide liderinin Ebu el-Farai el-Mısri olduğu, el-Mısri'nin ölüp ölmediğinin ise henüz teyit edilmediği açıklandı.

Haberler Anadolu Ajansı 04.10.2016 - 06:45 Son Güncelleme : 04.10.2016 - 06:47

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Suriye'nin İdlib kenti yakınında dün düzenlenen hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Hava saldırısında hedef alınan kişinin, El-Kaide'nin Suriye'deki önemli liderlerinden Ahmed Salamah Mabruk olarak da bilinen Mısır uyruklu Ebu el-Farai el-Mısri olduğunu belirten Cook, onun ölüp ölmediğini hala değerlendirdiklerini bildirdi.

Cook, ölmüş olması halinde el-Mısri gibi önemli bir liderini yitiren El-Kaide'nin, Suriye'de zemin kaybedeceğini vurguladı.

Pentagon'dan dün yapılan açıklamada, Suriye'de bir El-Kaide liderinin hava saldırısıyla hedef alındığı kaydedilmiş ancak isim belirtilmemişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız