'Polisler kurban edildi'

Fransa'da primlerinde kesintiye gidilmesini protesto eden polisler, meclis binası önünde protesto gösterisi yaptı. Gösteri sırasında 'polisler kurban edildi' yazılı pankartlar taşındı.

Haberler Anadolu Ajansı 14.11.2013 - 01:57

Fransa'nın başkenti Paris'te yüzlerce polis, primlerinin kesilmesini protesto etmek amacıyla meclis binası önünde gösteri düzenledi.

Polisler, 2014 yılı bütçesinde güvenliğe ayrılan payın düşük olmasını ve suç ile mücadele için gerekli imkanların kendilerine yeterince verilmemesini de protesto etti.

Polisler protesto gösterisi sırasında, "Polisler kurban edildi", "Vatandaşların Güvenliğini Tehlikeye Atıyorsunuz" yazılı pankartlar taşıdı.

Maaşlarının düşük olmasını protesto eden Marsilya'daki polisler de 5 Kasım'da hükümet aleyhine gösteri düzenlemişti.

Polisler, bütçenin azaltılmasıyla güvenlik riski karşısında kendilerine verilen prim ve tazminatların düşürülmesine sert tepki gösteriyor.

Polislerin söz konusu primleri alamamaları yüzünden aylık maaşlarında 100 ile 200 Euro civarında kesintiye gidilmesi bekleniyor. İçişleri Bakanlığı, bu kesintiyle bütçesinde 12 milyon Euro tasarruf yapmayı hedefliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız