Prens Harry İngiliz hükümetine açtığı davayı kaybetti: Güvenlik derecesi düşürüldü

Prens Harry, kraliyet ailesinin aktif bir üyesi olmadığı için güvenlik derecesini düşüren İngiliz hükümetine karşı açtığı hukuki mücadeleyi kaybetti. Prens, İngiltere'de polis korumasının kaldırılmasına karşı alınan hükümet kararına karşı dava açmıştı.

Haberler 28.02.2024 - 14:22 Son Güncelleme : 28.02.2024 - 16:01

İngiltere İçişleri Bakanlığı Şubat 2020 yılında Prens Harry'nin İngiltere'de bulunduğu sırada otomatik olarak polis koruması almayı bırakacağını açıklamıştı.

İngiltere Kralı 3. Charles'ın küçük oğlu Harry'nin polis koruması Londra'daki Yüksek Mahkeme kararıyla kaldırılmıştı.

Kraliyet Ailesinin ve Halkın Şahsiyetlerinin Korunması Yürütme Komitesi'nin (Ravec), artık kraliyet ailesinin aktif bir üyesi olmaması nedeniyle "güvenlik derecesinin düşürülmesi" yönündeki kararının ardından İçişleri Bakanlığı'na karşı yasal işlem başlatmıştı

Prens Harry kararın ardından hükümete karşı Yüksek Mahkemede açtığı davayı kaybetti.

Harry'nin avukatları daha önce mahkemeye, kişisel güvenlik seviyesinin değiştirilmesi kararından sonra kendisine uygulanan muamelenin "yasadışı ve adaletsiz" olduğunu söylemişti.

Dava, İngiltere ziyaretleri sırasındaki güvenlik düzenlemeleriyle ilgili belirli zorlukları içeriyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız