Radikal İslamcılara çağrı

Fransa'da 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının sonuçları dünyada tartışılmaya devam ediyor. Hollanda'nın Rotterdam kentinin Müslüman Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, "Özgürlüklerden hoşlanmayan radikal İslamcılar ülkeyi terk etsin" dedi.

Haberler ntv.com.tr 13.01.2015 - 15:44

Hollanda'da göçmen nüfusun en yoğun yaşadığı kent olan Rotterdam'ın Müslüman Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Paris'teki terör saldırısı sonrası katıldığı bir televizyon programında, radikal İslamcılara çağrıda bulundu.

Hollanda'nın ilk göçmen belediye başkanı unvanına sahip olan Fas kökenli Ahmed Aboutaleb, Rotterdam'da yaşayan ve özgürlüklerden hoşlanmayan radikal İslamcıların bavullarını toplayarak kenti terk etmesini istedi.

15 yaşında Fas'tan Hollanda'ya gelen 53 yaşındaki Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb, Batı değerlerini ve yaşam biçimini benimsemeyenlerin bu toplum içinde yaşamaya hakları olmadığını savundu.

Faslı bir imamın oğlu olan Ahmed Aboutaleb, Hollanda İşçi Partisi saflarında siyaset yapıyor. Belediye Başkanı olmadan önce gazetecilik yapan Aboutaleb, "Bazı gazetelerde çıkan karikatürler dolayısıyla burada yaşamaktan hoşlanmıyorsanız, o zaman size diyeceğim tek bir şey var: Bavulunuzu toplayın, Hollanda'dan çekip gidin" dedi.

Göçmenlerin Hollanda toplumuna entegrasyonuyla ilgili çalışmalarıyla tanınan Ahmed Aboutaleb, 2008'den bu yana ülkenin ikinci büyük kenti Rotterdam'ın belediye başkanlığını yürütüyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız