Rio'da çatışmalar şiddetlendi: 46 ölü

Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde uyuşturucu çeteleriyle polis arasındaki çatışmalar sürüyor. Olayların 6. gününde ölü sayısı 46'ya yükseldi.

Haberler 27.11.2010 - 10:39

Sao Paulo'dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti olan Rio de Janeiro'da, uyuşturucu kaçakçılarına karşı savaş açan polis, kentin kuzeyinde yer alan Vila Cruzeiro varoşunun kontrolünü kaçakçıların elinden almayı başardı.

Uyuşturucu kaçakçıları ile polis arasındaki çatışmaların 6 gündür sürdüğü kentte ölü sayısı 50’ye yaklaştı.

200’e yakın kişinin gözaltına alındığı olaylar sırasında onlarca araç da yakıldı.

Uyuşturucu kaçakçıları tarafından kontrol edilen favelalarda (varoş) huzurun ve kamu hizmetlerinin sağlanması için 2007'de kurulan askeri polis teşkilatı, ilk kez 50 kalibrelik mitralyöze sahip askeri araç kullanıyor.

Rio de Janeiro'da, yaklaşık 2 milyon kişi, yani kent nüfusunun üçte biri, binden fazla favelada yaşıyor. Kent yetkilileri, 2014'e kadar bu favelaların 100 tanesinde düzeni tekrar sağlamayı hedefliyor.

Brezilya'da güvenlik güçleri, yaklaşan 2014 dünya kupası ve 2016 olimpiyatları öncesinde uyuşturucu çetelerinin hakimiyetinde olan kenar mahalleleri temizlemek istiyor.

Bazı insan hakları örgütleri ise güvenlik güçlerini orantısız güç kullanmakla suçluyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız