Rum kesiminde Çipras ve Sisi ile enerji zirvesi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve Mısır liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen 3'lü enerji zirvesine ev sahipliği yaptı. Bu zirveyle Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki enerji alanlarından safdışı edilmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

Haberler NTV Haber 21.11.2017 - 16:32 Son Güncelleme : 21.11.2017 - 16:34

Rum lider Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi, Doğu Akdeniz'de doğalgaz kaynaklarının paylaşımı ve Avrupa'ya transferi konularını ele almak üzere Rum kesiminde bir araya geldi.

Rum lider Anastasiadis'le birbirlerine devlet madalyası sunan Sisi, Kıbrıs çevresinde tek yanlı sondaj faaliyetlerini hızlandıran Rum yönetimine tam destek verdi.

Anastasiadis ve Sisi, Doğu Akdeniz'in münhasır ekonomik bölgeler adı altında paylaşımının uluslararasi hukuka uygun olduğunu savundu.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Çipras ve anastasiadis enerjinin yanısıra terör ve sığınmacı krizlerine karşı da işbirliği anlaşmaları imzaladı.

Rum lider ayrıca, Mısır'a AB ile ilişkilerinde her türlü destek sözü verdi. Bölgedeki doğalgazın Türkiye yerine farklı yollardan Avrupa ülkelerine pazarlanmasını amaçlayan 3'lü zirve, Rum kesiminde ilk kez toplanıyor. Bir sonaki üçlü zirve toplantısının 2018’de Girit adasında düzenleneceği açıklandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız