Rusya'dan gecikmeli 'İran' yalanlaması

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak dün yaptığı açıklamada, İran'ın petrol ihracatına Rusya'daki küçük bankaların yardımda bulunduğunu söylemişti. Novak'ın bu konudaki sözleri bir gün sonra yalanlandı.

Haberler 13.02.2013 - 13:04

Uluslararası haber ajansı Reuters, nükleer programından dolayı Batılı ülkelerin ekonomik yaptırım uyguladığı İran'ın petrol ihracatıyla ilgili bir haber yayınladı. Haberde, Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak'ın "İran'ın petrol ihracatına bazı küçük Rus bankaları yardım etmiş olabilir" demişti.

Reuters haber ajansı, Rusya Enerji Bakanı Novak'ın dünkü açıklamalarının "yanlış anlamaya" neden olabilecek bir tarzda yansıtıldığını belirterek, haberi geri çektiğini açıkladı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, ABD ve Avrupa Birliği'nin ekonomik yaptırım uyguladığı ve petrol ithalatını durdurduğu İran'a, bazı küçük Rus bankalarının yardım etmiş olabileceğini belirterek, "Büyük bankalar, olası yaptırımlarla karşılaşacaklarını düşünerek bu işe karışmadı ancak küçük bankalar yardım etmiş olabilir" demişti.

Reuters haberinde, ilk kez üst düzey bir Rus yetkilinin, Rus bankalarının İran'a petrol ihracatında yardımda bulunduğunu kabul ettiğini vurgulamıştı.

Reuters'ın bugün flaş olarak abonelerine duyurduğu haberde ise, Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak'ın sözlerinin "yanlış yansıtıldığı" belirtildi. Novak'ın "Bazı küçük Rus bankalar İran'ın ihracatına yardım etti" derken İran'ın petrol ihracatını kastetmediği, Tahran'ın genel ihracatından bahsedildiği vurgulandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız