Rusya'dan S-400 açıklaması

Rusya, S-400 hava savunma sisteminin ikinci parti teslimatı için Türkiye'nin son kararını beklediklerini açıkladı.

Haberler DHA 02.06.2020 - 15:19 Son Güncelleme : 02.06.2020 - 15:27

Rusya'dan, S-400 hava savunma sistemine ilişkin açıklama geldi.

''TÜRKİYE'NİN SON KARARINI BEKLİYORUZ''

Rusya Askeri-Teknik İşbirliği Federal Servisi Başkanı Dmitry Shugayev, corona virüs kısıtlamaları sebebiyle anlaşmada belirtilen teslimat süresi hakkında ön görüde bulanamayacaklarını ve bu konuda Türkiye’nin son kararını beklediklerini belirtti.

Shugayev, S-400’lerin ikinci parti teslimatı hakkında Türkiye ile görüşmelerinin ilerlediğini ve Türk tarafının nihai kararını beklediklerini söyledi.

Shugayev ayrıca Türkiye’nin toplamda 1 milyar dolarlık Rus askeri teçhizatı ısmarladığını da sözlerine ekledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya'dan satın alınan ''ilk parti'' S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi ile ilgili yaptığı açıklamada, S-400'lerin konuşlandırılmasının corona virüs nedeniyle geciktiğini ancak planlandığı şekilde ilerleyeceğini belirtmişti.

VİDEO: RUSYA, S-400 SEVKİYATININ GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI (ARŞİV)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız