SpaceX'in yeni ekibi Uluslararası Uzay istasyonu'na ulaştı

Üç ABD'li astronot ve bir Rus kozmonottan oluşan SpaceX ekibi, altı ay boyunca kalacakları Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaştı.

Haberler ntv.com.tr 06.03.2024 - 13:46

Amerikan roket üreticisi SpaceX’in, ABD'den 3 astronot ve Rusya'dan 1 kozmonotu taşıyan uzay aracı NASA görevi için Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı.

Dragon Endeavor uzay aracı, Florida'dan yola çıktıktan sonra, araştırma laboratuvarı olan ISS'ye kenetlendi ve görevkapağı başarıyla açıldı.

ABD'li astronotlar Matthew Dominick, Michael Barratt ve Jeanette Epps ile Rus kozmonot Alexander Grebenkin, görevleri sırasında 200'e yakın bilim deneyi gerçekleştirecek.

Ukrayna'daki savaşa rağmen ve aralarındaki gerilimler bağlamında uzay, ABD ve Rusya'nın yakın işbirliğini sürdürdüğü az sayıda alandan biri.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız